Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk film skal konkurrere i hovedkonkurransen i Berlin

Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg i den norske filmen «Ut og stjæle hester». Filmen skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin og dermed konkurrere om den gjeve Gullbjørnen. Foto: 4 œ / NTB scanpix
Stellan Skarsgård og Bjørn Floberg i den norske filmen «Ut og stjæle hester». Filmen skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin og dermed konkurrere om den gjeve Gullbjørnen. Foto: 4 œ / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den norske filmen «Ut og stjæle hester» skal vises i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Berlin og dermed konkurrere om den gjeve Gullbjørnen.

Filmen er regissert av Hans Petter Moland og kommer på kino 8. mars i år. Den er basert på den internasjonalt bestselgende boken med samme navn av Per Petterson.

– Å delta i hovedkonkurransen i Berlin er blant de høyeste utmerkelser en film kan få, sier avdelingsdirektør Stine Helgeland ved Norsk filminstitutt i en pressemelding.

Hun er altså strålende fornøyd. Det samme er naturlig nok regissøren.

– For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltakelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt. Jeg gleder meg til å dele filmen med publikum i Berlin og i Norge, sier Moland.

Kun åtte norske spillefilmer har tidligere konkurrert om Gullbjørnen på den internasjonale filmfestivalen i Berlin siden 1951.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!