RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk forsker nektet visum til Kina

Den norske Kina-forskeren og historikeren Harald Bøckman er nektet visum til Kina, hvor han var påmeldt verdenskongressen for historikere i Jinan.
Den norske Kina-forskeren og historikeren Harald Bøckman er nektet visum til Kina, hvor han var påmeldt verdenskongressen for historikere i Jinan. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)
Den norske Kina-forskeren og historikeren Harald Bøckman er nektet visum til Kina, hvor han var påmeldt verdenskongressen for historikere i Jinan.

Den norske historiske forening (HIFO) mener at avslaget skyldes kinesiske myndigheters misnøye med Bøckmans bruk av ytringsfriheten.

Foreningen beklager sterkt at myndighetene i Kina på denne måten hindrer fri akademisk utveksling.

- Det er helt uakseptabelt at en forsker ikke får delta på en åpen, internasjonal fagkonferanse fordi vertslandets myndigheter misliker hans ytringer. Vi har tatt saken opp med den globale historikerorganisasjonen CISH, som også er ansvarlig for verdenskongressen, og forventer at dette får et etterspill, sier foreningens nestleder Marthe Hommerstad.

Hun legger til at HIFOs representant på verdenskongressen vil ta opp saken der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere