*Nettavisen* Nyheter.

Norsk fotballspiller dømt for bedrageri - slapp fengsel grunnet spilleproblemer

Nå må han gjennomføre 40 timers samfunnsstraff etter å ha svindlet 10 personer.

02.12.15 21:12

En fotballspiller i 20-årene ble i dag dømt til 40 timers samfunnstjeneste, etter å ha tilstått ti tilfeller av bedrageri.

I dag møtte han i retten og fikk dommen.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballspilleren i 20-årene møtte i retten i en tilståelsessak onsdag. Der kom han med en uforbeholden tilståelse. Foto: Privat

Ga uforbeholden tilståelse

Ofrene bor i hele landet, og flere politidistrikt har etterforsket saken. Alle de straffbare forholdene skal ha skjedd i løpet av 2015.

Spilleren skal ha svindlet langrennsutøvere, andre fotballspillere, bedriftsledere og en daglig leder på et treningssenter for til sammen 77.450 kroner.

I dommen heter det blant annet:

«Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten i dag. Riktigheten av tilståelsen styrkes av de øvrige opplysninger i saken, herunder de fornærmedes anmeldelser og siktedes kontoutskrift. På denne bakgrunn har retten funnet det bevist at siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen, og at han har handlet (...).»

Svindelen har pågått på Finn.no og Facebook, og mannen i 20-årene skal ha lurt ofrene sine til å tro at de skulle kjøpe Macbook-maskiner, klokker og telefoner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballspilleren ble også dømt til å betale penger tilbake til ofrene for svindelen hans. Foto: Faksimile

Slapp fengsel grunnet spilleproblemer

I dommen kommer det også frem at det normalt ville vært ubetinget fengselsstraff for de aktuelle forholdene, men:

«(...). Grunnen til dette er at retten legger avgjørende vekt på at siktede befinner seg i en situasjon som best kan beskrives som en rehabiliteringsfase etter et omfattende spilleproblem. Dette problemet er også motivet for hans handlinger.

De individualpreventive hensyn tilsier at siktede må få hjelp til å komme over disse problemene. Uten en slik hjelp antar retten at muligheten for tilbakefall er stor. I en slik situasjon vil de allmennpreventive hensyn ha noe mindre gjennomslagskraft ved reaksjonsfastsettelsen.»

Mannen i 20-årene er også tidligere blitt dømt for bedrageri. Da fikk han også samfunnsstraff.

Nettavisen har vært i kontakt med den domfelte mannen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.