*Nettavisen* Nyheter.

Norsk frilanser imponerte CNN

CNN-SUKSESS: Frilansfotograf Vegard Paulsen dokumenterte lørdagens pøbelaksjon fra Palestina-tilhengere i Oslo. Han ble avvist av norske medier - men CNN viste videoen til hele verden. Foto: William Viker (William Viker)

Norske medier ville ikke ha videoen fra Vegard, men CNN viste den til hele verden.

13.01.09 15:44

(iOslo.no) Frilansfotograf og videojournalist Vegard Paulsen fikk lørdag beskjed om at fredsdemonstrasjonen i Oslo begynte å komme ut av kontroll. Er man frilanser, er det umulig å ikke pakke kameraet i en fei og hive seg inn i dramaet.

Se videoen til Vegard som ble vist på CNN nederst i saken!

- Gikk til helvete
- Jeg rykket ut da jeg så at det gikk til helvete, sier Paulsen til iOslo.no.

Paulsen er tidligere programleder for TV2s Sonen, og har vært med på noen få fartsfylte oppdrag før som frilansreporter.

- Det var en merkelig opplevelse å komme til Slottsparken, hvor det var fyrverkeri og flere tusen demonstranter. Da var det bare å begynne å filme. Jeg hadde ingen beskyttelse på meg, men jeg hadde med meg snowboardbriller!

Avvist av norske medier
Etter at hele videoen var ferdig klippet, begynte Paulsen å ta den vanlige ringerunden til norske mediehus.

- Jeg tok kontakt med de forskjellige kanalene, men de forklarte at de hadde det de trengte. Da var det bare å dumpe det på YouTube og Vimeo.com, sier frilanseren.

I tillegg gjorde han det som mange mennesker over hele verden gjør; laster opp videoen på CNNs iReport. iReport er en global tjeneste fra CNN, hvor hvem som helst kan rapportere fra sine steder og byer når det skjer noe.

1,5 milliarder CNN-mottakere
Er du virkelig heldig, så blir din video tatt inn av CNN International, CNN og CNN.com. Samlet tas kanalen inn av 1,5 milliarder seere i 212 land.

I dette tilfelle kom videoen til Paulsen på Your World Today, som ledes av blant annet journalistkjempen Jim Clancy. Programmet har tatt for seg de mange demonstrasjonene, hvorav flere har vært voldelige pøbelopptredener, mot Israel. Produsentene bestemte seg så for at videoen til Vegard viste Oslo-bråket godt og kjørte den inn til sending.

- Jeg hadde ikke noen planer om å slenge det inn på CNN, det kom først etterpå. Så fikk jeg en e-post fra redaksjonen til CNN i New York som lurte på om jeg kunne gå god for opptaket, samtidig som de ville ha mer informasjon om hva som hadde skjedd under demonstrasjonen, forteller Paulsen tydelig glad.

- Veldig stas
- Det er enhver journalists drøm å komme på CNNs World News-sendinger. Hva tenker du om det?

- Det er veldig stas! Hadde ikke planlagt å komme på i det hele tatt. Jeg visste bare at dette var noe som måtte dokumenteres, sier frilansreporteren og vet at han har fått seg en ganske så spektakulær ny referanse.

- Hehe, ja, jeg håper det hjelper...

HTML EMBED

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag