RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk ID-arbeid går raskest

Sist oppdatert:
Norske rettsmedisinere og polititeknikere leder an ID-arbeidet i Thailand og håper å identifisere alle døde nordmenn etter flodbølgekatastrofen.

I prosent har det norske ID-teamet ledet av Nye Kripos identifisert flere omkomne landsmenn enn noen andre. Bare ID-teamet fra Belgia har lykkes med å gjennomføre sine oppgaver raskere. De har identifisert samtlige fem belgiske statsborgere som omkom i katastrofen.

De 22 medarbeiderne i det norske ID-teamet har så langt lyktes i å identifisere 63 av 84 savnede nordmenn, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Politiinspektør Reidar Nilsen i Nye Kripos er fortsatt optimistisk med tanke på at alle døde nordmenn skal identifiseres.

- Vi må likevel regne med at det er noen kropper som ikke er funnet, og som kanskje ikke blir det, sier han ifølge ANB.

18 av de 21 norske som fortsatt formelt er savnet etter flodbølgekatastrofen 2. juledag i fjor er barn. Det er ikke tilfeldig, siden det er vanskeligere å identifisere barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere