RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk-irakere anmelder Ubaydullah Hussain

ADVOKAT REAGERER: Ubaydullah Hussains advokat, John Christian Elden, mener anmeldelsen er et forsøk på å kriminalisere Profetens Ummah-talspersonens meninger.
ADVOKAT REAGERER: Ubaydullah Hussains advokat, John Christian Elden, mener anmeldelsen er et forsøk på å kriminalisere Profetens Ummah-talspersonens meninger. Foto: Heiko Junge (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Anmeldelsene kommer etter at Hussain gikk ut og støttet Den islamske staten (IS) og deres metoder.

Oslo (NTB): Rådet for det irakiske samfunnet i Norge anmelder Ubaydullah Hussain, talsperson for Profetens Ummah, for oppfordring til terror.

Anmeldelsen kommer etter at Hussain gikk ut i VG med støtte til ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) og deres brutale metoder som halshogging, melder NRK.

– Han truer grunnleggende nasjonale interesser. Han oppfordrer folk til å drepe. Han rekrutterer terrorister for å sende dem til Irak og Syria. Dette fordi han vil endre norske lover for å få til sharia her, sier Mohammad Hussein, kontaktperson for Rådet for det irakiske samfunnet i Norge.

VG-intervjuet skjedde før IS' henrettelse av den amerikanske journalisten James Foley ble kjent.

Hussains advokat, John Christian Elden, mener anmeldelsen er et forsøk på å kriminalisere Profetens Ummah-talspersonens meninger.

– Det er også en måte å delta i den offentlige og åpne holdningsdebatten på. Prøve å kneble meninger og kriminalisere dem i stedet for å imøtegå dem. Det spørs om det er en god taktikk, skriver Elden i en epost til NRK. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere