Gå til sidens hovedinnhold

Norsk jente voldtatt på Gran Canaria

En 16 år gammel norsk jente skal natt til lørdag ha blitt voldtatt ved turiststedet Playa del Inglés på Gran Canaria.

To personer er ifølge spansk politi pågrepet.

- Ifølge politirapporten ble jenta funnet sterkt medtatt i Centro Comercial Plaza Maspalomas lørdag kveld, sier presseansvarlig ved Policia Nacional på Gran Canaria til VG Nett.

Jenta skal ha vært i følge med en venninne lørdag kveld. På sykehuset ble det konstatert at hun var blitt utsatt for voldtekt av grov art. Senere natt til lørdag ble to menn arrestert.

De to arresterte er henholdsvis fra Marokko og Mauritiania. Så langt er det uklart om en eller begge utførte voldtekten.

Det ligger flere utesteder i området der den norske jenta skal ha blitt voldtatt.

Visekonsul Gry Rustad på Gran Canaria vil på ønske fra familien ikke uttale seg om denne konkrete saken. Men hun advarer foreldre om å sende sine umyndige barn alene ut i nattelivet på øya.

- Jeg ville vært forsiktig med å slippe ut barna mine i land med andre drikkevaner og en annen kultur enn i Norge. Det gjelder forsåvidt andre steder en her også, sier Rustad til TV 2 Nettavisen.

Hun sier at dette er den første voldtekten av nordmenn på øya i år.

- Én er én for mye, men tatt i betraktning alle nordmennene som er her føler jeg ikke Gran Canaria er noe farligere enn andre steder, sier hun.

Gran Canaria har mange fastboende nordmenn i tillegg til de godt over 7000 nordmennene som reiseselskapene hver uke frakter fra Norge.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos Milrab og Fjellsport