RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk kjøttdeig full av bakterier

Sist oppdatert:
Én av fire pakker kjøttdeig vi kjøper i butikken har alt for mange bakterier, viser en test TV 2 har utført.

Én av fire pakker kjøttdeig vi kjøper i butikken har alt for mange bakterier. Det viser en test TV 2 har utført i en rekke dagligvarebutikker.

Varene TV 2 har laboratorietestet for bakterier kommer fra ulike leverandører.

Resultatet viser at hver fjerde pakke inneholder for mange bakterier.

Kjøttdeig er en svært lett bedervelig matvare, og resultatet er ikke bra, men fullt lovlig.

- Dårlig
- Det er et dårlig resultat, selv på siste holdbarhetsdag skal det være akseptabelt, sier avdelingsleder ved SGS LindLab, Haldis L. Dyrnes.

Man blir ikke nødvendigvis syk av å spise kjøttdeigen, men kvaliteten er ikke god.

Problemet er at det ikke finnes absolutte krav til hva som er god kvalitet på kjøttdeig siste forbruksdag, sier Mattilsynet.

- Det er vanskelig å sette grense. Beste mål i dag er på produksjonsdato, sier distriktssjef i Mattilsynet, Paal Fennell, til TV 2 Nyhetene.

90 ganger høyere
Hos produsenter som Fatland Slakteri stiller de strenge krav til sine produkter.

- Jeg liker når det er godt under en halv million, sier kvalitetsleder ved Ølen-bedriften, Nina Kløvtveit, til TV 2 Nyhetene.

Men varen TV 2 kjøpte fra denne produsenten inneholdt hele 45 millioner bakterier på siste forbruksdag - 90 ganger mer enn slakteriets egne krav.

Dette er ikke nødvendigvis produsentens feil. Den lett bedervelige kjøttdeigen blir fort dårlig på veien mellom produsent og utsalg... og høye bakterietall er altså ikke ulovlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere