Gå til sidens hovedinnhold

Norsk kvinne knivdrept

En norsk kvinne (29) ble tirsdag funnet knivdrept i Herlev i Danmark. Hennes franske eks-kjæreste har innrømmet drapet.

- Han ringte selv til politiet og fortalte at det var bråk i leiligheten, og at det utviklet seg til at han knivstakk henne. Han er nå hos politiet, og skal stilles for retten klokken 12.45 i morgen, sier Niels Larsen ved kriminalpolitiet i Gladsaxe politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ble hentet
Drapet skjedde i studenthjemmet Kagsåkollegiet nord for København, hvor den 29 år gamle kvinnen bodde. Etter først å ha ringt til politiet og fortalt om drapet, skal franskmannen ha ringt på ny. Denne gangen ba han om å bli hentet ved et sykehus i nærheten. Her ble han pågrepet uten dramatikk.

Da politi og redningsfolk sprengte seg gjennom døren i leiligheten i studenthjemmet fant de den norske kvinnen død på gulvet.

29-åringen har bodd i utlandet i flere år, og har blant annet studert teologi og kulturjournalistikk ved Universitetet i København. Hun var alenemor til to små barn. Den 34 år gamle franskmannen er far til hennes yngste barn. Han er i svært dårlig psykisk forfatning og politiet har forløpig fått lite ut av avhørene, skriver Ekstrabladet.

34-åringen skal ha brukt en kjøkkenkniv til å ta livet av sin tidligere samboer. Kniven fikk han låne av en tilfeldig mann i nærheten, skriver Politiken.

UD ikke informert
Utenriksdepartementet vet forløpig ingenting om saken.

- Vi blir vanligvis informert når nordmenn dør i utlandet, men denne saken kjenner jeg ikke til, sier informasjonsrådgiver Rune Bjåstad til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden