RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat)

Norsk kvinne nekter å dra

Sist oppdatert:
32-åringen vil ikke la seg evakuere fra Syrias hovedstad.

Norske Hazel Lian Zimeri forteller til Farsunds Avis at hun ikke ønske å gjøre som Utenriksdepartementet vil, nemlig å la seg evakuere fra landet.

- Det var først og fremst vantro og skuffelse vi møtte da vi fremla problemstillingen her nede. Norske myndigheter vil bringe oss ut av Syria fordi vi ikke er trygge, og jeg vet at våre venner gjennom mange år her nede vil gå langt for vår trygghet, skriver Hazel Lian Zimeri i en e-post til Farsunds Avis.

Lian Zimeri forsker ved det franske forskningsinstituttet i Damaskus sammen med sin ektemann fra Makedonia, Sead Zimeri.

Føler seg trygg
Til TV 2 Nettavisen forteller 32-åringen at hun føler seg trygg.

- Jeg har ikke inntrykk av at det er noen fare her for nordmenn som individer, sier hun til TV 2 Nettavisen.

- Har du opplevd noen negative opplevelser der nede?

- Nei, ingenting. Hadde det ikke vært for at jeg så boikott av danske varer i butikkene og så på tv, så hadde jeg ikke merket noen, sier Hazel.

32-åringen forteller at instituttet der hun forsker, har bedt henne om å bli.

- Jeg har snakket med franskmenn på instituttet og arabiske professorer. De har bedt oss intenst om å bli. De ser ikke noen grunn til at vi reiser. Instituttet har vært i Damaskus siden 1930, og de har godt overblikk over de politiske forhold i Syria. Jeg regner også med at de hjelper oss hvis det skulle bli aktuelt, sier Hazel.

- Beslutningen om å bli har jeg tatt i samråd med familien min i Norge, instituttet og basert på hvordan jeg selv opplever situasjonen. Men vurderer situasjonen fra dag til dag. Hvis utviklingen sier at vi skal dra, så drar vi, sier Hazel til TV 2 Nettavisen.

Det var lørdag ettermiddag at tusenvis av demonstranter angrep den norske ambassaden i Damaskus. Ambassaden ble påtent og plyndret.

Bekymret pappa
Hazels far, Birger Opsal, sier til TV 2 Nettavisen at de naturlig nok er bekymret for datteren.

- Vi er bekymret, men er roligere enn vi var på lørdag da angrepet fant sted. Men situasjonen er svært spent og ganske farlig, sier Opsal.

Han mener likevel at mediene er mest oppatt av «det som er action, og ikke nødvendigvis realiteten».

- Det lever svært mange mennesker der som ikke støtter det som har skjedd. Jeg har selv vært der nede, og gjennom det jeg vet om folk der, og det min datter forteller, kan jeg ikke forestille meg at dette har hundre prosent støtte eller tilsutning, sier Opsal.

- Er du redd for sikkerheten hennes?

- Vi avventer situasjonen fra dag til dag. Men vi er optimistiske, sier Opsal til TV 2 Nettavisen.

Har forståelse
Norges ambassadør i Syria og Libanon, Svein Sevje, sa til Tabloid mandag at han har forståelse for at noen blir igjen.

- Mange nordmenn i området har nær tilknytning til Syria, og det er forståelig at ikke alle ønsker å reise. Det meste var jo normalt i Syria før denne demonstrasjonen. Situasjonen i hovedstaden Damaskus er nå i ferd med å normalisere seg. I Libanon er det ikke gitt råd om at nordmenn bør forlate landet, sier Sevje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere