*Nettavisen* Nyheter.

Norsk mann barbeint i 15 år

I 15 år har Terje Gordon Jensen (30) gått uten sko - året rundt. - Det er forferdelig å gå med sko nå, sier kristiansanderen.

10.01.05 08:58

30-åringen har to hunder og innrømmer at han av og til har tråkket i hundemøkk, men han har ennå ikke kuttet seg på glasskår. Han blir ofte nektet inngang på restauranter og barer, og er vant til at folk glaner. Når han er på fremmede steder, blir han stoppet av politiet. Men Terje har ikke planer om å ta på sko med det første.

En ortopediingeniør som har vurdert Jensens ben for P4, sier at kristiansanderen har en fin belastningsflate, fin fotstilling og ikke spesielt hard hud under bena.

Denne vinteren har han kun hatt sko på bena to ganger. Eneste unntak er ekstremt vær, men det kan godt hende han nøyer seg med tresko uten sokker.

- Det er veldig greit. Slipper å ta på sko. Så er det jo bare en vane – eller uvane. Det er forferdelig å gå med sko nå, rett og slett. Det er som å skulle jobbe med hansker. Det er helt umulig, sier møbelsnekkeren fra Kristiansand til P4.

Vanen startet som et påfunn. Da han var 15 år, veddet han med broren om hvem som kunne gå lengst barbent. Det var sommeren 1990. Da høsten kom, ga broren seg, men Terje var blitt vant til å gå uten sko.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.