*Nettavisen* Nyheter.

Norsk mat under lupen

Mattilsynet setter i gang full gransking av norske matvarer etter omfattende funn av et kreftfremkallende fargestoff i en serie matprodukter i Storbritannia.

Mandag starter Mattilsynet omfattende gransking av norske matvarer. I Storbritannia er 350 varer trukket tilbake, fordi de inneholder et ulovlig, kreftfremkallende, rødt fargestoff.

Fargestoffet Sudan Rød stammer fra et parti chilikrydder som blant andre matvareprodusenten Premier Foods har brukt i sin worcestersaus, en saus som igjen er blitt benyttet til smakssetting av an andre produkter.

Sudan Rød ble forbudt i EU og i Norge i 2003.

I Norge er allerede en barbecue dipsaus fra Prior, trukket tilbake, fordi dipsausen inneholdt worcestersaus.

- Det er ikke usannsynlig at stoffet finnes i flere produkter. Vi vil mandag starte en kartlegging og ta kontakt med aktuelle matimportører, sier avdelingsdirektør Kari Bryhni i Mattilsynet til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag