*Nettavisen* Nyheter.

Norsk offiser sporløst borte

Søket etter den savnede norske sjøoffiseren i havnebassenget i Zeebrugge ble onsdag kveld avsluttet uten at det var funnet noen spor.

19.11.03 21:23

–At det ikke ble oppdaget spor etter mannen gjør ikke saken mindre mystisk, sier informasjonsdirektør Erling Bøe ved Forsvarets fellesoperative hovedkvarter til NTB. Han er nå i Zeebrugge.

- Ikke kriminelt
Politiet i Belgia sa tidligere onsdag at det ikke hadde indikasjoner på at den norske offiseren hadde vært utsatt for noe kriminelt.

Den 30 år gamle norske offiseren forlot minesveiperen KNM «Måløy» ved 18-tida søndag. Mobiltelefonen lot han ligge om bord i fartøyet.

Offiseren ble meldt savnet da han ikke dukket opp til vakttjeneste klokka 8 mandag morgen. Han er fra Agder, men bor i Bergensområdet, melder NTB.

Dør til dør
- Belgisk politi gjennomfører onsdag en dør til dør-aksjon og har startet dykking i havnebassenget, sa Erling Bø til TV 2 Nettavisen tidligere onsdag.

Forsvaret har stilt seg til politiets rådighet i søket etter mannen.

Dyktig
Forsvaret har ingen teorier om hva som kan ha skjedd med den savnede mannen. Han har ry på seg for å være en dyktig offiser.

Han ble sist sett på en kafe i Zeebrugge klokka 2 natt til mandag. Etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, skal han ikke ha vært beruset.

- Det var ingen grunn til å tro at noe sånt skulle skje. Forsvaret har nå bare to anliggender. Det første er å finne mannen og det andre er å hjelpe de pårørende så godt som mulig, sier Bø.

NATO-oppdrag
KNM «Måløy» inngår for tiden i NATOs minerydderstyrke. Fartøyet ankom den belgiske byen Zeebrugge fredag og skal etter planen seile videre mandag. Minesveiperen har et mannskap på 32.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.