Norsk pastor fant kona drept

Først fulgte den norske pinsevenn-pastoren sin venn til sykehuset med skuddskader. Da han kom hjem, fant han sin kone drept.

11.01.04 14:43

En kvinnelig bekjent av pastoren og hans kone ble søndag pågrepet, og politiet mistenker henne for medvirkning til både drap og drapsforsøk.

Jakten på den eller de som står bak skytingen i den svenske bygda Gränsta fortsetter. Bygda ligger en drøy times kjøring utenfor Stockholm og like ved småbyen Knutby, skriver VG.

Skuddramaet inntraff like før klokken fem natt til lørdag, skriver svenske Aftonbladet. Husene ligger tett i den lille bygda, og de fleste innbyggerne er medlemmer av frikirken.

Både den den skadde mannen (30) og den drepte pastorkonen tilhørte menighetens kjerne.

Pastoren Helge Fossmo (32) har norsk far, og har også bodd på Østlandet i flere år. I 1994 meldte han flytting til Sverige, og har i de siste årene være pastor i Filadelfia-menigheten i Knutby.

Maskert mann
Fossmos nabo og venn ble skutt av en maskert mann skal ha tatt seg inn i hjemmet til 30-åringen og skutt ham med to skudd. 30-åringen klarte til tross for store skader selv å varsle både politiet og sin nabo. Skadene hans skal være alvorlige, men ikke livstruende.

Den maskerte mannen har ifølge Aftonbladet trolig tatt seg inn i pastorboligen etter å ha skutt 30-åringen. Pastorens 23 år gamle kone ble funnet død i deres hjem av en nabokone kort tid etter at 30-åringen forlot stedet, skriver VG. Politiet kunne senere konstatere at også hun var blitt skutt.

To av familiens tre barn var hjemme i huset da kvinnen ble skutt. Hun er ikke barnas biologiske mor.

Sikret spor
Politiet er overbevist om at det er en kobling mellom drapet og skyteepisoden i nabohuset. Det ble i går jobbet med sikring av spor på åstedet, og politiet har blant annet ved hjelp av hund fulgt fotspor fra åstedet. Fotsporene skal ha ført frem til en skogsvei, hvor en bil har stått parkert, ifølge Expressen.

Et kvinnelig vitne i nærheten skal ha hørt en bil starte like før klokken fem lørdag morgen, skriver Aftonbladet.

- Ikke tilfeldig
Ifølge Expressen går politiet nå ut fra at morderen finnes i kretsen rundt menigheten. De jobber ut fra flere teorier, blant annet trusler menigheten har mottatt mot sin kristne tro. Et annen teori er at motivet er misunnelse: alle de innblandede kjenner hverandre godt og lever nær hverandre.

- Dette er ikke en tilfeldig forbrytelse. Ingen drar til et slikt sted tilfeldig og skyter to personer. Det er heller ikke noe ran, opplyser pressetalskvinne Lena Larsson i Uppsala-politiet til Dagens Nyheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.