RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk politi slo til mot afrikansk nettverk

Politifolk fra fire politidistrikter gjennomførte onsdag og natt til torsdag en kontroll av personer som er tilknyttet vestafrikanske kriminelle nettverk.

Aksjonen var del av en samordnet europeisk aksjon mot vestafrikanske nettverk som er involvert i menneskehandel. Også personer som kunne antas å ha blitt unyttet i menneskehandel var blant de 36 personene som ble kontrollert.

Kontrollene ble gjennomført i Oslo, Rogaland, Agder og Sør-Trøndelag politidistrikter. Det var Kripos som koordinerte aksjonen og som videreformidler den innsamlede informasjonen om de kontrollerte personene til Europol – Den europeiske unions organisasjon for politisamarbeid innen kriminaletterretning.

Utrykningspolitiet og Økokrim deltok også i aksjonen. Kontrollene pågikk hele onsdag og utover torsdagsnatten, men det er ikke kjent om noen er pågrepet og siktet.

– De kriminelle nettverkene opererer på tvers av landegrensene i Europa. Deltakelse i internasjonale aksjoner som denne er svært viktig for å få et bilde av omfanget samt mulighet til å identifisere personer og forbindelser til andre land, sier assisterende leder for Taktisk etterforskningsavdelingen ved Kripos, Målfrid Høivik. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere