RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Supplyskipet Siem Pilot deltar i Triton-operasjonen i Middelhavet som del av Norges bidrag til innsatsen knyttet til flytningstrømmen over Middelhavet.
Supplyskipet Siem Pilot deltar i Triton-operasjonen i Middelhavet som del av Norges bidrag til innsatsen knyttet til flytningstrømmen over Middelhavet. Foto: Helge Hansen (NTB Scanpix)

Norsk skip fremme i Middelhavet

Sist oppdatert:
Det norske supplyskipet Siem Pilot, som skal plukke opp båtflyktninger sendt av menneskesmuglere over Middelhavet, var søndag fremme i området.

Det melder NRK. Siem Pilot tilhører kristiansandsrederiet Siem Offshore og brukes vanligvis i offshorevirksomhet. Det har normalt lugarplass til 64 personer om bord og har et lastedekk på nesten 1.000 kvadratmeter. Skipet er konstruert for redningsarbeid i Nordsjøen og kan ta om bord opptil 500 flyktninger.

I tillegg til et mannskap på 15 er det åtte politifolk og ti personer fra Forsvaret om bord. Det er politiet som leder det norske oppdraget.

Så langt i år har 1.800 mennesker druknet i forsøket på å ta seg over Middelhavet, de fleste på veien over fra Nord-Afrika.

Fartøyet vil i første omgang være tilgjengelig for operasjonen Triton i seks måneder. Triton er en EU-operasjon for å støtte Italias redningsarbeid i Middelhavet. Operasjonen koordineres av EUs grensekontrollorgan Frontex.

Det norske skipet skal sette flyktningene i land i Italia.

Den siste kontingenten har skapt opphetet politisk debatt i Italia. Regionspresident i Lombardia varslet søndag at han vil be de underliggende regionslederne om å ikke ta imot flere flyktninger fordi han mener den økonomiske smertegrensen er nådd.

Flyktningstrømmen er til nå i år 10 prosent høyere enn den var på samme tid i fjor, og det like før man går inn i høysesongen. Da sommeren var på hell i fjor hadde totalt 170.000 mennesker gått i land i Italia.

Landets flyktningmottak hvor 80.000 mennesker nå oppholder seg, er på bristepunktet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere