RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk tankskip krasjet med ubåt

Sist oppdatert:
Det norske tankskipet «Kilstraum» krasjet i natt med den norske ubåten «Utstein» utenfor Storbritannia.

Lasteskipet tilhører rederiet Utkilen, og på rederiets hjemmesider opplyses det at sammenstøtet skjedde klokken 03.58 i natt.

Rederidirektør Ronald Hansen i Anders Utkilens rederi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om foranledningen til sammenstøtet.

Kapteinen på lasteskipet har vært i radiokontakt med ubåten, og ingen skal være skadet. Sammenstøtet skal heller ikke ha ført til lekkasjer av noe slag.

- Det som skjedde er at lastebåten Kilstraum hadde kontakt med Utstein. Dette var midt på natten. De har kommunisert og rapportert at ting er under kontroll. Ingen er skadet. Jeg har også vært i kontakt med Sjøforsvarets beredskapsgruppe som bekrefter disse opplysningene, sier Ronald Hansen til TV 2 Nettavisen.

Sammenstøtet skjedde ved Isle of Lewis, nordvest for Storbritannia. Ubåten var i såkalt periskopisk posisjon, det vil si at kun periskopet var synlig over havoverflaten, da sammenstøtet skjedde.

- Vi vil ha en dialog med forsvaret for å få fakta på bordet og finne ut hva som forårsaket sammenstøtet, sier han til TV 2 Nettavisen.

Lasteskipet var på vei fra Liverpool til Norge. Skipet forsetter nå som planlagt til Elnesvågen utenfor Molde for å ta om bord last.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere