*Nettavisen* Nyheter.

Norsk Tipping mister kunder

Utenlandske spilleselskaper på internett forsyner seg grovt av Norsk Tippings kundemasse. I fjor brukte vi 317 millioner kroner mindre bare på Oddsen.

28.01.05 08:05

Det er første gang på 20 år at Norsk Tipping opplever en svikt i omsetningen. Ikke uventet er det spillet Oddsen som får svi mest. Årsaken er at spillere med tilgang på internett like gjerne kan satse pengene sine hos utenlandske spillselskaper som tilbyr høyere odds.

Disse selskapene sender gjennomgående en større del av omsetningen tilbake til kundene i form av premier enn Norsk Tipping gjør.

- Dette er som forventet. Vi er fornøyde med at vi greier å holde nivået. Aldersgrensen på Oddsen er ikke så avgjørende for resultatet som lavere innsatsgrense. Den har hatt en klar effekt, sier Pål Enger i Norsk Tipping til VG.

Han er sikker på at utenlandske spillselskaper stikker av med store deler av pengene nordmenn bruker på odds-spill. Norsk Tippings egne beregninger viser at vi brukte rundt to milliarder kroner på utenlandske internettspill i fjor, skriver avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.