RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk våpenhandler sjekkes

Sist oppdatert:
Svensk politi vil undersøke om det er en sammenheng mellom den fengslede pastoren Helge Fossmo og en norsk slektning som er våpenhandler. Fossmos fetter avviser bestemt at drapsvåpenet stammer fra våpenbutikken hans.

Alexandra Fossmo og naboen Daniel Linde ble skutt med en revolver kaliber 38. Våpenet var utstyrt med lyddemper, noe som er svært uvanlig ettersom det ikke er lov å selge slikt ekstrautstyr i Sverige. Til politiet har den drapssiktede 26-årige kvinnen i saken bare oppgitt at hun fikk våpenet av « noen».

Ifølge den svenske avisen Svenska Dagbladet tror politiets etterforskere at det var Helge Fossmo som skaffet til veie revolveren. Nå ønsker de å sjekke om det er noen forbindelse til slektningen i Norge.

- Vi kjenner til at han har en slektning som er våpenhandler i Norge, og vi er interessert i å få vite om det eventuelt finnes en sammenheng, sier etterforskningsleder Kenneth Ågren til avisen.

Men pastorens fetter Arne Fossmo avviser bestemt at det er noen sammenheng.

- Vi har ikke håndvåpen i butikken, så dette tar jeg med knusende ro. Men det er tragisk å bli dratt inn i saken på denne måten, sier han til Aftenpostens nettutgave.

39-åringen sier også at han aldri har hatt kontakt med Helge Fossmo.

- Vi kjenner hverandre ikke, men er i slekt og har samme etternavn, sier han.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere