RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk verdensrekord med helikopter

Sist oppdatert:
224 kilometer i timen og ny verdensrekord i fartsflyving med helikopter. Det satte den norske piloten André Eilertsen på Rygge torsdag.

- Det ble en humpete tur, med mye vind og turbulens. Derfor greidde vi ikke fly fortere. Men det ble rekord! sier en fornøyd André Eilertsen til TV 2 Nettavisen.

God margin
Med veldig dårlige flyforhold var utgangspunktet for verdensrekordforsøket veldig dårlig. Likevel slo Eilertsen den tidligere rekorden på 199 kilometer i timen med god margin.

- Det var morsomt. Ved neste forsøk går det forhåpentligvis enda fortere, sier han, og håper skyfri himmel og sol.

Det ble gjennomført fire overflygninger horisontalt langs en 3 kilometer lang strekning over rullebanen på Rygge flyplass. I tårnet og langs rullebanen sto det kontrollører for å måle hvor fort piloten fløy med helikopteret i klassen for i underkant av 1.000 kilo. Snittfarten var på 223,83 kilometer i timen totalt.

Flere rekorder
André Eilertsen har satt seg som må å sette fem verdensrekorder i sommer. Inntekter i forbindelse med rekordforsøkene skal gå til Kreftforeningen, som Kanal 24-piloten har hatt et tett samarbeid med i årevis.

- Neste rekordforsøk kan en se fra hele Oslo. Forsøket vil foregå over luftrommet i hovedstaden torsdag i neste uke, sier Eilertsen.

Da skal han forsøke å sette ny rekord i fartsflyging over en strekning på 10 nautiske mil.

Eilertsen har også tidligere satt verdensrekorder både med jagerfly og helikopter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere