Gå til sidens hovedinnhold

Norske 5.-klassinger best i Norden i matematikk

Norske 5.-klassinger er best i Norden på matematikk, viser elevundersøkelsen TIMMS som ble presentert tirsdag.

Oslo (NTB):

Undersøkelsen som ble gjennomført i 2015, viser at norske elever på ungdomstrinnet gjør det middels godt både i matematikk og naturfag.

– Dette viser at mye går bra i norsk skole. Norske lærere gjør en jobb vi kan være stolte av, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Til sammen 57 land deltar i de internasjonale undersøkelsene TIMSS og TIMSS Advance. Testene gjennomføres hvert fjerde år og måler elevenes kompetanse i matematikk og naturfag på 4., 5., 8., 9. trinn og 3. året på videregående, i tillegg til en rekke andre tema.

LES OGSÅ: Rektor sender hjem syke elever uten fravær

Få tar fysikk på videregående

I Norge har 140 skoler med barnetrinn og 144 skoler med ungdomstrinn deltatt i undersøkelsen.

Når det gjelder elever på siste trinn på videregående, viser undersøkelsen at andelen elever som velger matematikk og fysikk det siste året på videregående skole er lavere i Norge enn i andre europeiske og nordiske land.

– At så få velger realfag på høyt nivå, er noe vi tar alvorlig, sier Isaksen.

Les: Lærer harselerer med elevene etter nye skoleregler

PISA og nasjonale prøver

Men dette er ikke de eneste skoletestene som legges fram nå på tampen av året. 6. desember følger den omstridte PISA-kartleggingen, som måler grunnleggende ferdigheter i lesing, matematikk og naturfag blant 15-åringene i 72 land. I år har testen et særlig fokus på naturfag.

Innimellom dette kommer resultatene fra nasjonale prøver for 5. trinn i lesing, regning og engelsk 1. desember. Nasjonale prøver for 8. og 9. trinn er allerede lagt fram, og viste ingen endring i det nasjonale snittet sammenlignet med i fjor. (©NTB)

LES OGSÅ: Røe Isaksen: – Faglig sterke elever må få bedre undervisning

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken