RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske barn vil bli tynnere

Sist oppdatert:
En omfattende undersøkelse gjort med småskolebarn viser at en del av barna som allerede er undervektige, vil være enda tynnere.

(SIDE2): De 87 barna som alle var fra 6-9 år fikk se tegninger av veldig tynne barn, normale barn og noen overvektige barn. Så ble de spurt om hvem de ville ligne på. Det viste seg at de barna som allerede var undervektige gjerne ville være enda tynnere.

- Det var flest jenter som ville være tynnere, sier forsker Per Egil Mjaavatn ved Pedagogisk institutt, NTNU.

Hele 16 av 49 jenter ønsket å bli tynnere enn de var og hele 9 av de 16 jentene var normalvektige eller undervektige fra før.

- Dette sier litt om kroppsidealene til barn, sier Mjaavatn til Side2.

- Jeg tror dessverre ikke dette er oppsiktsvekkende funn, sier professor Jorunn Sundgot Borgen ved Norges Idrettshøyskole. Hun forsker blant annet på barn og spiseforstyrrelser.

- Det er triste funn men dessverre ikke overraskende. Barna blir påvirket av at samfunnet fokuserer mye på det å være tynn gjennom musikkvideoer og reklame generelt, samtidig som de blir påvirket av foreldrenes adferd. Er mor og far på slankekur er det en sannsynlighet for at barna blir påvirket av dette, mener hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere