RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske jøder raser mot Kristin

Sist oppdatert:
SVs Kristin Halvorsen skal holde appell under holocaustmarkering. - Hold deg unna min minnedag, sier norsk holocaustoffer.

(iOslo.no) Lørdag er verdens holocaust-dag, hvor ofrene for nazistenes utrenskinger skal minnes.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) skal holde en appell under minnemarkeringen ved Akershuskaia i Oslo, men flere norske jøder vil snu ryggen til Halvorsen i en stille protest.

- Setter Israel i gapestokken
Imre Hertz (77) var kun 15 år da han ble sendt til Auschwitz, og synes det er upassende at SV-politikeren skal delta på markeringen, siden hun har frontet boikott av Israel.

- Hun setter Israel i gapestokken. Det er mange andre land som okkuperer annen jord, som Kinas okkupasjon av Tibet, men hun ber ikke om boikott av disse landene. Dette føles urettferdig, sier en opprørt Hertz til iOslo.no.

SV skulle opprinnelig starte en Israel-boikott i februar i fjor, men ble utsatt flere ganger etter massivt medietrykk og politiske gnisninger innad i regjeringen.

- Hold deg unna
Hertz understreker at han ikke støtter Israels okkupasjon av palestinske områder, men er sterkt kritisk til Halvorsens Israel-politikk.

- Hun kan holde seg unna min markering. Jeg har pratet med andre holocaust-overlevne, og de er enige i at hennes appell er helt upassende, sier Hertz.

- Det er ingen som har bedt henne om å snakke på vegne av mine døde, legger han til.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere