RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske kristne gratulerer

Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF), nestleder Dagrun Eriksen i KrF og sjefsredaktør i Dagen, Odd Sverre Hove, ønsker prins Charles og Camilla Parker-Bowles lykke til.

- Charles er enkemann og kan gifte seg med den han vil, sier Apelthun Sæle (KrF) til TV 2 Nettavisen.

Apelthun Sæle er en av de mest verdikonservative representantene fra Kristelig Folkeparti på Stortinget. Hun mener parets tragiske historie kunne vært unngått hvis den engelske kongefamilien for lenge siden hadde gitt slipp på ideen om at de skal gifte seg med en med blått blod.

- Det er tull og tøys at alle kongelige skal ha blått blod. Det er Mette-Marit og vår egen Sonja gode eksempler på. Feilen ble gjort for mange år siden. Charles skulle giftet seg med sin ungdomskjæreste for 30 år siden, sier Apelthun Sæle.

- Ekeskap gir stabilitet
Nestleder i KrF og stortingsrepresentant Dagrun Eriksen er helt enig med sin kollega.

- Jeg synes det er hyggelig at folk gifter seg. I familiemeldingen sier vi at ekteskapet gir størst stabilitet, sier Eriksen som sitter i familie. Kultur- og administrasjonskomiteen.

- Kan styrke ekteskapet
Også sjefredaktør i Dagen, Odd Sverre Hove, mener at det er tross alt er positivt at prins Charles nå gifter seg med Camilla Parker-Bowles.

- Etter prinsens tidligere utroskapshistorier er dette en utvikling til det bedre, sier Hoven til TV 2 Nettavisen.

Hoven, som er kjent for å være en kristen konservativ, er ikke redd for at prins Charles ekteskap skal svekke ekteskapet som institusjon.

-Til syvende og sist kan det styrke ekteskapet. Jeg ser det som en utvikling til det bedre i en svært ulykkelig situasjon, sier han.

- Kan bryllupet bidra til å legitimere utroskap?

- Jeg vet ikke, det er ikke lett å ha en mening om det.

- Tror du giftemålet vil bli diskutert blant kristne?

- Litt. Jeg vet ikke om kristne politikere vil engasjere seg, det er ikke lett å si.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) vil ikke uttale seg om griftemålet, får TV 2 Nettavisen opplyst av Bondeviks statssekretær for pressesaker, Gunnar Husan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere