RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske nettsider er ikke gull

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Universitetet i Oslos nettsider rangeres til de 12. beste i Europa. Bergenserne er nummer 20, mens NTNU er helt nede på 26. plass.

Rankinglisten er utført av Webometrics ranking of World Universities, ifølge Adresseavisen.

Undersøkelsen måler innhold og kvalitet på nettsidene til 3.000 universiteter. Synlighet og størrelse, samt vurdering av publikasjoner av forskingsartikler på nett er blant kriteriene i undersøkelsen.

Til tross for at Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitetet (NTNU) markedsfører seg for å ha den den teknologiske kunnskapen i Norge samlet, henger ikke universitetet med når det gjelder sitt eget nettsted.

- Det er mange og sammensatte grunner til det. Det er en svær institusjon, og vanskelig å få alle de til å opptre enhetlig på nettet, sier seniorrådgiver ved Informasjonsavdelingen på NTNU, Jan Erik Kaarø til avisen.

Kaarø inrømmer at det ikke er noen grunn til å være fornøyd, og er klar over forbedringspotensialet. Et portalprosjekt skal forbedre eksterne nettsider og intranettet for studenter på NTNU. Universitetet skal bruke over fire og en halv million kroner på nett i år, og lanserer trolig en ny nettside til høsten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere