RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norwegian har sagt opp tidligere hovedverneombud


Pilot Lars Stinessen fikk sparken på grunn av «uakseptabel opptreden».
Pilot Lars Stinessen fikk sparken på grunn av «uakseptabel opptreden». Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pilot Lars Stinessen var hovedverneombud under vårens pilotstreik i Norwegian. I slutten av juni fikk han sparken på grunn av «uakseptabel opptreden».

Det skal blant annet være snakk om ytringer han har kommet med under streiken, skriver Dagbladet.

– Jeg kan bekrefte at en kaptein som også var hovedverneombud i Norwegian, har mottatt oppsigelse. Oppsigelsen er begrunnet med at selskapet ikke har tillit til ham på grunn av det de omtaler som «uakseptabel opptreden som ansatt kaptein og i rollen som hovedverneombud», opplyser pilotens advokat, Christen Horn Johannessen.

Advokaten presiserer overfor avisen at de aktuelle ytringene er skriftlige og interne. Både Norwegian Pilot Union (NPU) og YS-forbundet Parat, som NPU er en del av, står ifølge advokaten «100 prosent bak piloten» og er om nødvendig villige til å ta saken til retten..

– Dette er en personalsak, og vi kommenterer ikke personalsaker. Vedkommende har fått sparken og vet veldig godt hvorfor han har fått sparken. Mer enn det kan jeg ikke si, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere