*Nettavisen* Nyheter.

Norwegian viser frem listen

TV 2 fikk tirsdag en oversikt over hvorfor flyselskapet Norwegian har kansellert avganger i høst og vinter. Men SAS Braathens nekter fortsatt å offentliggjøre sine tall.

20.12.05 22:21

Dagen startet dårlig for SAS Braathens da en mus i cockpit forsinket avgangen mellom Oslo og Bodø.

Men fire dager før jul gikk musa i fella, og en time forsinket kunne flyet sette kursen nordover.

Viser liste
Men dagen ble ikke noe lettere da konkurrenten Norwegian tok helt av og offentliggjorde hvorfor de har kansellert avganger i høst og vinter.

- Jeg synes det er veldig greit med full åpenhet. Dette er datagrunnlag som man bare kan printe ut. Jo mer innsyn publikum har, jo mer komfort har sikker publikum, sier direktør i Norwegian, Bjørn Kjos.

På oppfordring fra TV 2 har Norwegian levert ut en detaljert oversikt over alle kanselleringer siden 1. september, og hvorfor rutene ble kansellert.

Listen viser at 71 avganger er kansellert. Av de skyldes 3 bemaningsproblemer, 6 uvær, 24 er flygeleder eller trafikkproblemer og 38 tekniske problem.

- Jeg kjenner ikke statistikken til SAS Braathens, sier Kjos.

SAS nekter
Og det er det ingen andre som gjøre heller. For SAS Braathens nekter fortsatt å offentliggjøre sin statistikk over hvorfor de kansellerer.

- SAS trenger å komme ut med en forklaring på hvorfor det er så mange fly som kanselleres, sa forbrukerombud, Bjørn Erik Thon til TV 2 nylig.

Saken har også blitt et politisk spørsmål etter at flere stortingspolitikere har forlangt tallene på bordet.

- Samferdselsministeren må pålegge flyselskapene å oppgi sin kanselleringsstatistikk på hver enkelt rute for en viss periode slik at passasjerene vet hvilket flyselskap som leverer mest pålitelig flytransport, uttalte Torbjørn Hansen (H) som er medlem av Stortingets næringskomité.

Nå har Norwegian sluppet katta ut av sekken. Gjør SAS det samme slipper de kanskje flere mus i cockpiten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.