*Nettavisen* Nyheter.

Notatkikking for retten

Torsdag er det trolig ikke bare de Nokas-tiltalte som må svare for seg i retten. Nokas-forsvarer Steinar Wiik Sørvik vil vite hvorfor politiet har kikket i notatene hans.

29.09.05 08:37

Etter rettsforhandlingenes slutt i Nokas-saken torsdag oppdaget advokat Steinar Wiik Sørvik en polititjenestemann som gikk mellom arbeidsplassene til forsvarerne og tok opp en gul lapp som forsvareren hadde notert på. En særdeles irritert forsvarsadvokat konfronterte politimannen og spurte om det var noe de gjorde hver dag. Politimannen nikket bekreftende.

En rasende Wiik Sørvik forlot rettslokalet med permer og søpla si under armen for å hindre ytterligere kikking i notatene sine.

- Politimannen gikk bort og tok opp papirene mine og tittet på dem. Han sa at det gjorde de hver dag. Dette har politiet ingenting med, sa en kraftig irritert advokat til TV 2 Nettavisen onsdag.

Wiik Sørvik, (Lars Erik Andersens forsvarer) og advokat Astrid Aas Hansen, som representerer Erling Havnå, vurderer nå å anmelde politiet for ulovlig å ha sett i deres notater. Wiik Sørvik kaller kikkingen for en ulovlig ransaking.

Advokatene vil trolig ta saken opp med dommer Helge Bjørnestad i Stavanger tingrett torsdag.

Helt siden Nokas-rettssaken startet har polititjenestemenn gått gjennom radene der forsvarere og tiltalte sitter. De titter under bord, pulter og kaffekopper. Dette er et ledd i den svært strenge sikkerheten rundt Nokas-rettssaken. Politiet avviser at de har gjort noe ulovlig.

Her kan du følge Nokas-rettssaken ord for ord.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.