RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær 4000 invitert til «hjemmefest»

Denne invitasjoen ligger åpent ute på Facebook.
Denne invitasjoen ligger åpent ute på Facebook.
Nå ber politiet foreldre om å følge ekstra nøye med neste helg.

TØNSBERG: Vestfold politidistrikt har gått ut med en advarsel etter tips om en «hjemmefest» med mindreårige i Tønsberg neste helg. Tirsdag gikk de ut med denne meldingen på Facebook:

«Politiet er gjort kjent med at mindreårige inviteres til «hjemmefest» i Tønsberg neste helg og at det på Facebook forefinnes en åpen invitasjon der mindreårige oppfordres til å medbringe alkohol. Politiet ber derfor foreldre om å følge ekstra nøye med egne håpefulle.»

– Det var ungdomsetterforskerne som fortalte meg om denne invitasjonen til festen som ligger ute som åpen melding på Facebook, sier Frank Gran, leder av ordensavdelingen ved Vestfold politidistrikt, til Tønsbergs Blad.

Han forteller at det er mange som er inviterte.

– Det er rundt 4000 personer som er invitert til denne privatadressen i Tønsberg sentrum. Dette er ikke en hyggelig familiefeiring. De tar covercharge på 100 kroner og har en spybot på 500 kroner. Nedre aldersgrense er satt til 16 år og det oppfordres til å ta med alkohol, sier Gran.

Ber foreldre følge med

Politiet reagerer på dette.

– Dette faller ikke i god jord hos politiet. Jeg har sendt en personlig melding til initiativtakerne i tillegg til at vi har lagt ut melding på politiets egne Facebook-sider. Vi ber foreldre følge ekstra med denne helgen, sier ordenssjefen.

Politiet mener at dette arrangementet ikke er særlig gjennomtenkt.

– Dette ser vi på som ungdommelig overmot, og det er klart vi komme til å følge opp denne saken, sier Gran.

Bryter flere lover

Det er flere forhold ved dette arrangementet som ikke er ok.

– Bare tenk hvis det skulle begynne å brenne med så mange ungdommer inne i huset. Vi har sett eksempler på de verste brannene i diskoteker. Her tar arrangørene på seg et stort ansvar. I tillegg skal brannvesenet godkjenne lokalene, politiet varsles og så har vi regler rundt servering og alkohollovgivningene, sier Gran.

Han peker også på at naboer kan reagere på støy.

– Vi ser på Facebook-sidene at nedre aldersgrense er satt til 16 år. Det er ikke forenlig med alkohol, sier ordenssjefen.

Les flere saker hos TB.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere