RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær drept av Gilde-pølse

Sist oppdatert:
En allergiker mistet nesten livet etter å ha spist en melkefri pølse fra Gilde som viste seg å ikke være så allergivennlig likevel.

Mannen har melkeallergi, og kan dermed ikke spise produkter som inneholder melk.

- Jeg ble glad da de melkefrie pølsene kom på markedet, sier allergikeren Kurt Andersen til TV2 Nyhetene.

Alvorlig syk
Like glad var han imidlertid ikke etter å ha fortært maten. Tre timer etter måltidet fikk Andersen nemlig alvorlig pustebesvær og rødflammete utslett over hele kroppen.

Da Mattilsynet undersøkte pølsene Kurt ikke spiste viste det seg at de inneholdt 3,5 gram melk per 100 gram. For mennesker med sterke allergier er det mer enn nok til å fremkalle en livstruende reaksjon, sier professor Said Elsayed ved Haukeland universitssykehus.

- Advarer mot nedfrosne pølser
Melkeproteinene havnet i pølsene på grunn av en menneskelig feil under produksjonen.

- Vi er oppriktig lei oss, og skal gjøre alt for at dette ikke skjer igjen, sier kommunikasjonsrådgiver i Gilde, Nina Sunqvist, til TV2 Nyhetene.

De farlige pølsene er nå ute av handelen, men Gilde ber allergikere som før 31. januar har frosset ned melkefrie pølser om å være på vakt.

- Forbrukere som er i tvil om de kan spise pølsene eller som tror de har produktet liggende i fryseboksen, bes kontakte Gildes forbrukerservice - Grønt nr 800 33 390, sier Sundqvist.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere