RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nær halvparten av alle nordmenn vil ikke ha asylmottak i nærområdet

Sist oppdatert:
En ny undersøkelse viser at 46 prosent av nordmenn er skeptiske til å få et flyktning- eller asylmottak i nærområdet, mens 32 prosent ønsker dette.

Samtidig svarer 20 prosent av de spurte at de ikke vet om de ønsker slike mottak i nærområdet, viser undersøkelsen som Sentio har utført for P4.

Leder i Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) Ann-Magrit Austenå sier det er forståelig at folk er skeptiske. Hun tror mange har inntrykk av at vi vet for lite om dem som kommer.

– Utlendingsdirektoratet (UDI) og politiet bør bidra med informasjon om hvem det er de registrerer, og hva det vil bety for kommunen. De bør også opplyse om hvilke tjenester det er behov for i kommunene i tilknytning til asylmottaket, sier Austenå.

Undersøkelsen viser at det er de eldste som er mest positive. I aldersgruppen 56 til 80 år svarer 36 prosent av de spurte ja til å ha et mottak i nærområdet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere