RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Næringslivstopp i fengsel

Sist oppdatert:
Skadet to personer med båtfyll.

Det var 8. juni i år at næringslivstoppen var på vei hjem til hytta si utenfor Kristiansand etter å ha spist middag og tatt noen pils på Fiskebrygga i byen. På veien krasjet han med en annen båt.

Direktøren tilsto å ha kjørt båt i påvirket tilstand, samt å ha brutt fartsgrensen da saken var oppe i Kristiansand tingrett mandag.

6 eller 7 pils
- Tiltalte har selv anslått at han i tidsrommet fra cirka klokken 20.00 til mellom klokken 22.00 til 22.30 drakk totalt 6 eller 7 halvlitere med øl. Han kjente seg påvirket da han forlot spisestedet, men idet han på dette tidspunkt fremdeles mente at han var i stand til å kjøre båt, hentet han båten og påbegynte en båttur med sikte på å ville kjøre til sin hytte, heter det i dommen.

Direktørens skjærgårdsjeep traff en annen båt med et kjærestepar om bord. Skjærgårdsjeepen skal ha truffet båten i såpass stor fart at den nærmest hoppet over paret.

1,94 i promille
Jenta i båten fikk store tannskader som krevde behandling av oralkirurg. Mannen fikk flere brudd i ribbein samt bekkenbrudd og skade på milten og en nyre.

Retten fant at det bare var tilfeldigheter som gjorde at det gikk så bra som det gjorde.

Det ble ved promilletester fastslått at direktøren hadde en promille på 1,94.

Toppsjefen med en lønnslipp som sier 1,2 millioner kroner i året, er dømt til å betale paret 150.000 kroner i erstatning og oppreisning, og han må sone 24 dager i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere