RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NRK: - Uheldig

Sendesjef Oddvar Kirkbakk i NRK sier det er uheldig dersom folk oppfatter at det er NRK som har sendt et abort-program.

- Vi synes det er uheldig at det blir sendt noe som virker støtende for folk, men utover det er dette ikke noe NRK kan gjøre. Det er ikke vårt redaktøransvar, og det er opp til Medietilsynet å eventuelt følge dette, sier Kirkbakk. Han legger til at han selv ikke har sett det omtalte innslaget.

Ifølge Kirkbakk var det en del av konsesjonsbetingelsene da NRK2 ble lansert, at livssynsorganisasjoner skulle få sende på frekvensen når NRK ikke sender selv.

- Det var en del forvekslinger i begynnelsen, og mye telefoner til NRK. Men det har en tid virket som om folk har forstått forskjellen. Men når slike ting som dette oppstår, er det nok mange som tror det er NRK som står bak, sier han.

- NRK har ikke ansvar
Rådgiver Line Langnes i Medietilsynet opplyser at NRK ikke har noen ansvar for det som ble sendt.

- NRK har ikke noe ansvar her. Det er Visjon Bibelsenter som han konsesjonen. De har søkt om dette hos Medietilsynet og fått innvilget dette. Det er konsesjonæren selv som er ansvarlig for det som blir sendt, sier hun.

Basert på det hun har hørt om programmet skal det som ble sendt blant annet sjekkes opp mot den såkalte «vannskillebestemmelsen».

- Denne bestemmelsen går på beskyttelse av barn og unge og at programinnhold som er skadelig for barn, skal sendes etter klokken 21.00.

Hun sier videre at det ikke finnes noen bestemmelse på såkalt støtelig innhold.

- Da kommer den redaksjonelle vurderingen inn, og det etiske, og det er et redaktøransvar, sier Langnes.

Hun opplyser at de har fått mange henvendelser i saken, både fra privatpersoner og media.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere