Gå til sidens hovedinnhold

NRK: Ektemannen skal ha fortalt hvor liket av Janne Jemtland er

NRK melder at den siktede ektemannen skal ha fortalt hvor politiet kan finne liket av Janne Jemtland.

– Siste døgns hendelse har gitt opplysninger i saken som har ført til at politiet nå gjennomfører søk etter savnede i Braskereidfoss i Våler kommune, opplyser politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Ektemannen satt i avhør natt til lørdag. Hva han forklarte er ukjent, men han erkjenner ikke straffskyld for forsettelig drap.

Politiet sier at det er «informasjon som politiet har fått inn det siste døgnet» som gjør at politiet nå leter etter kvinnen i Glomma. Politiet ønsker ikke å bekrefte om denne informasjonen har kommet fra siktede. Politiet vil ikke si noe om hva siktede har forklart.

NRK melder lørdag formiddag at den siktede ektemannen har fortalt politiet hvor de kan finne Janne Jemtland, men at han nekter straffskyld etter tiltalen.

Politiet sier de har fått opplysninger som gjør at de nå leter i Braskereidfoss i Våler kommune.

Et område ved Glomma er avsperret på begge sider av elva. Politiet og brannvesenet søker med dykkere i Glomma.

Nettavisen følger utviklingen i saken.

Har forklart seg i natt

Ringsaker Blad skriver at den 46 år gamle ektemannen tidligere var soldat i den franske fremmedlegionen, og at han blant annet kjempet på Balkan på 90-tallet.

Politiet valgte å sende et viktig spor i helikopter til Oslo da de ransaket huset til savnede Janne Jemtland (36) og hennes drapssiktede ektemann (46) i Brumunddal.

Ifølge Hamar Arbeiderblad ble funnet gjort noen timer ut i ransakingen av boligen i Ellevsætervegen 641 fredag. Det ble satt store ressurser inn på å få analysert sporet raskt, skriver avisen.

Les også: Ektemannen pågrepet i forbindelse med Janne Jemtlands forsvinning

Undersøkte bolig

Etterforskere fra både Kripos og Innlandet politidistrikt satte i gang undersøkelsene inne i boligen i 11-tiden fredag formiddag. Få timer etter at sporet ble fløyet med helikopter til Oslo, ble Janne Jemtlands ektemann pågrepet og siktet for drap.

Politiet ønsket på pressekonferansen sent fredag kveld ikke å si noe om hva slags funn de har gjort i boligen, annet enn at funnene førte til at ektemannen nå er siktet for drap, til tross for at Janne Jemtland ennå ikke er funnet.

Siktet etter tekniske funn

– Bakgrunnen for pågripelsen er tekniske funn som er gjort på eiendommen til Jemtland og ektemannen fredag, opplyste påtaleansvarlig Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt.

Blodsporene som torsdag og lørdag forrige uke ble funnet på to forskjellige steder om lag en mil fra eiendommen i Brennliroa på Veldre, ble også fraktet til Oslo for DNA-analyse. De bekreftet at blodet stammet fra den savnede tobarnsmoren.

Les også: Kripos gjør undersøkelser på gjenvinningsanlegg utenfor Hamar

Ektemannen er siktet for drap etter straffelovens paragraf 275 og vil mandag bli fremstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett.

Nekter straffskyld

«Han har hatt mange lange samtaler med min kollega Ida Andenæs, og samarbeider med politiet og vil avhøres gjennom helgen. Han erkjenner ikke skyld for forsettlig drap», skriver advokat John Christian Elden i en tekstmelding til Nettavisen.

– Han erkjenner ikke straffskyld for forsettlig drap. Ut over det kan jeg ikke forklare noe nærmere om hva han har forklart til politiet, sier advokat Ida Andenæs til NTB.

Janne Jemtland er ikke sett siden natt til 29. desember.

Hun og ektemannen hadde vært på romjulsfest på samfunnshuset Veldrom om kvelden 28. desember. De tok drosje hjem derfra sammen.

Hun skal ha forlatt boligen klokken 02.00 natt til 29. desember. Ektemannen har tidligere fortalt at han ikke visste hvor hun dro.

To blodspor fra henne er funnet på to ulike steder omtrent en mil fra boligen hennes.

Klokken 05.50 ble et signal fra hennes mobiltelefon registrert i Brumunddal sentrum.

Lørdag 30. desember ringte ektemannen til politiet og fortalte at hun var borte.

Først søndag 31. desember startet politiet søk etter 36-åringen.

Les også

Stratolaunch er verdens største fly

Reklame

Her får du tak i bålpanner og ekstrautstyr

Kommentarer til denne saken