NRK-streiken er over

Streiken i NRK er avblåst. Kringkastingssjefen er lettet.

16.06.06 07:42

Det bekrefter Øystein Gudbrans, forhandlingsleder i LO Stat, overfor TV 2 Nettavisen. Dermed vil de streikende i NRK begynne å komme tilbake på jobb allerede i natt.

- Rimelig fornøyd
- Ut over fredag regner jeg med at de fleste sendingene både på radio og TV vil gå som normalt igjen, sier en glad og lettet kringkastingssjef John G. Bernander i en pressemelding.

De ansattes representant, Gudbrans, sier han er rimelig fornøyd med avtalen mellom NAVO/NRK og LO Stat/KL/MFO.

- Vi er aldri fornøyde etter en streik, og vi fikk ikke innfridd alle kravene våre. Men vi er rimelig fornøyd, sier han til TV 2 Nettavisen.

Avtalen partene til sist ble enige om, innebærer et generelt tillegg på 13.400 kroner. I tillegg får tunge lavtlønnsgrupper et tillegg på 20.000 kroner.

Lavtlønnsprofil
- Vi har flagget lavtlønnsprofilen veldig sterkt i dette oppgjøret. Vi fikk et sterkt fokus på normalarbeidsdagen og utfordringen med å jobbe på natten og i helger, og vi har blitt enige om at det skal nedsettes et utvalg som skal jobbe med disse problemstillingene, sier Gudbrans.

De mest lavtlønte gruppene i NRK er blant annet renholdsarbeidere, kantinearbeidere og sjåfører.

- Det er en stor lettelse for alle i NRK-familien at vi nå er samlet igjen. Jeg beklager overfor publikum det reduserte tilbudet vi har hatt de siste to ukene og ser fram til igjen å tilby en sterk og rikholdig NRK-meny, sier Bernander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.