RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NS-medlemmer avsløres på nettet

Sist oppdatert:
En person fra Rådal tjener penger på å selge hemmelige lister over alle medlemmer i Nasjonal Samling i Bergen og Hordaland på nett.

(iBergen.no ): Det er på nettauksjonen QXL.no man finner medlemslistene for Nasjonal Samling i Bergen og Hordaland til salgs for henholdsvis 380,- og 250,- kroner.

På auksjonen reklamerer selgeren med at listene er meget interessante og egentlig skulle vært makulerte. Listene inneholder navn og yrke til alle som sto som NS-medlemmer under andre verdenskrig, og er ifølge selger datostemplet 8. desember 1948.

- De gamle NS-medlemmene burde vært spart for at noen ville tjene penger på listene. De har allerede fått sin straff. Og når straffen er sonet, skal de slippe å bli konfrontert med dette på ny, sier leder Yngve Nedrebø ved Statsarkivet i Bergen til Bergensavisen.

Statsarkivet har de samme listene, men disse vil ikke bli offentlige før om 20 år. Nedrebø mener at bergenslisten inneholder 3-4000 navn, mens listen fra fylket er noe mindre.

Listene ble laget i forbindelse med rettsoppgjøret etter krigen og ble i sin tid distribuert vidt. Ifølge Nedrebø var det meningen at listene skulle brennes etter ti år, skriver avisen.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere