RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NSB ser deg

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Siden før jul har NSB testet ut videoovervåking på to lokaltog, blant annet på Østfoldbanen. Resultatet er mindre hærverk og flere passasjerer.

De to togsettene som er benyttet i prøveprosjektet er merket med oppslag om at passasjerene vil bli overvåket, skriver Østlandets Blad.

Og ifølge informasjonssjef i NSB, Preben Colstrup har tilbakemeldingene fra de reisende vært stort sett positive.

– Dette gjør vi først og fremst for å gjøre reisen tryggere for kundene og personalet vårt. Erfaringen med overvåking, blant annet i Danmark, viser at volden er redusert - ikke minst mot personalet, sier Colstrup til avisen.

Andre virkemidler
– Vi synes at man skal bruke andre virkemidler før man tar i bruk dette. Man tar jo en jafs av den private sfære, sier Gunnel Helmers - seniorrådgiver i Datatilsynet til Østlandets Blad.

NSB på sin side mener at sikkerheten rundt overvåkingen er så godt tatt vare på som overhodet mulig.

– Det er ingen som sitter sentralt og følger med på overvåkingen. For at vi skal ta ut en video, må det være en mistanke. Deretter blir videoen tatt ut sammen med verneombudet og overlevert politiet, opplyser Colstrup.

I løpet av mai skal prosjektet evalueres, og Colstrup utelukker ikke at det kan være interessant å montere kamera i flere tog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere