*Nettavisen* Nyheter.

NSB-trøbbel etter avsporing

Avsporing og manglende togsett skaper trøbbel for reisende med NSB onsdag morgen.

11.02.09 08:45

Et arbeidstog sporet av ved Hokksund stasjon i 3-tiden natt til onsdag og sperrer all trafikk mellom Drammen og Kongsberg. Det betyr innstilte lokaltog og regionaltog på strekningen onsdag morgen og forsinkelser på togtrafikken som benytter Randsfjordbanen, Sørlandsbanen og Bergensbanen i morgentimene.

- Arbeidsmaskinen står fortsatt. Det tar litt tid før utstyr og mannskap kommer seg fra Oslo, men når de er på plass og har rigget seg til, vil toget snart være på skinnene igjen, beroliger vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket Arvid Bårdstu til Nettavisen klokken 07.15.

Det er uvisst hvor lang tid det vil ta før trafikken kan gå som normalt.

Ingen personer ble skadd i avsporingen og de materielle skadene skal være begrenset.

Natttoget fra Stavanger til Oslo ble også berørt og måtte stanse på Kongsberg. En sperret toglinje gjorde også sitt til at noen avgager ble innstilt som en følge av manglende togsett. NTB melder at dette gjaldt blant annet morgentogene på Vestfoldbanen fra Skien til Oslo S med avganger klokken 3.41 og 4.07.

For lokaltogsreisende til og fra Kongsberg, er det satt opp alternativ transport mellom Kongsberg og Hokksund, opplyser Jernbaneverket på sine nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.