RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ønsker nordmenn velkommen

Sist oppdatert:
Chartertrafikken fra Norge til Phuket-området kan være tilbake allerede i februar, tror Thailands Norges-ambassadør, Domedej Bunnag.

Tirsdag fikk han kondolanser fra statsminister Kjell Magne Bondevik de begge møtte hverandre utenfor TV 2-studio tirsdag morgen.

- Vi føler med alle ofrene og deres familier. Jeg deler bekymringen og frykten blant familiene som er involvert. Vi gjør alle vårt beste for å redde de som fortsatt er savnet, sier ambassadør Dommedej Bunnag til TV 2 Nettavisen.

Psykologisk effekt
Ambassadøren understreker at thailandske myndigheter har tilbudt både hotellrom og transport hjem for flomofre som har behov for det. Samtidig er ambassadøren opptatt av å få turister tilbake til Thailand. Han tror de første flyene fra Norge til Phuket kan gå allerede fra februar.

- Thailand er et stort land. Flomkatastrofen rammet bare ett område. Nordmenn kan dra til andre steder, for eksempel på østkysten.

- Turistene kan komme raskt tilbake, Men vi må naturligvis ta hensyn til de psykologiske effektene, fortsetter han, sier han.

Ikke epidemier
Han understreker at turiststeder på østkysten og lenger inn i landet fungerer som normalt, og at det ikke er oppstått epidemier i flomområdene. Byene langs strendene vil være bygget opp i løpet av seks måneder eller et år, tror Dommedej Bunnag.

Derimot er det store skader på øyene på vestkysten. Her er korallrevene sterkt skadd.

- Det vil ta mange år før dykkerturismen er tilbake til det normale, sier ambassadøren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere