RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NTNU fjerner kvinnepoeng i flere fag

NTNU-styret kritisk til at kvinnepoeng bare har vært brukt til å få flere kvinner inn i mannsdominerte studieprogram, men ikke for å få flere menn inn i kvinnedominerte helse- og sosialfag..
NTNU-styret kritisk til at kvinnepoeng bare har vært brukt til å få flere kvinner inn i mannsdominerte studieprogram, men ikke for å få flere menn inn i kvinnedominerte helse- og sosialfag.. Foto: Foto: Colourbox
Ekstrapoengene kvinnelige søkere får ved opptak til flere fag på NTNU i Trondheim, blir fjernet. NTNU-styret vedtok onsdag å gjøre om «kvinnepoeng» til kjønnspoeng.

I dag får kvinner to ekstrapoeng ved opptak til 15 sivilingeniørstudier i Trondheim.

Resultatet av styrets vedtak er at ekstrapoengene kan bli fjernet på mange studieprogram, skriver Adresseavisen.

Styret ønsker ekstrapoeng på alle fag med dårlig kjønnsbalanse. Men ekstrapoengene skal bort når det har vært over 40 prosent av begge kjønn i tre år.

Mange i styret var kritisk til at kvinnepoeng bare har vært brukt til å få flere kvinner inn i mannsdominerte studieprogram, men ikke for å få flere menn inn i kvinnedominerte helse- og sosialfag.

Styret anbefaler at kjønnspoeng skal brukes når det er mindre enn 30 prosent av det ene kjønnet i relevante stillinger i yrkeslivet. Samtidig mener styret at kjønnspoeng bare skal brukes til det underrepresenterte kjønnet har over 40 prosent av studieplassene på et program i tre påfølgende år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere