RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Janne Kristiansen
Janne Kristiansen Foto: Scanpix

Null nettfolk i medieansvarsutvalg

Sist oppdatert:
Null netterfaring i regjeringsutvalg som skal vurdere nettdebatten.

Kultur- og kirkedepartementet utnevnte fredag et medieansvarsutvalg som skal utrede reguleringen av ansvarssystemet på medieområdet. Utvalget skal blant annet vurdere redaktøransvaret for ytringer på Internett og i sosiale medier, samt om det er grunnlag for å regulere medienes ansvar for pekere på Internett.

Men ikke en av utvalgets 11 medlemmer har erfaring fra nettbransjen. Her er utvalgets mandat og medlemmer.

– Professor Eli Skogerbø har forsket på bruk av sosiale medier, men det er overraskende at de helt har klart å styre utenom de som jobber direkte med sosiale medier, sier forsker og nettekspert Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo.

– Ikke godt nok
Pressen er representert ved Adresseavisens tidligere sjefredaktør Gunnar Flikke, redaktør Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse og Ann-Magrit Austenå, tidligere leder i Norsk Journalistlag.

– I forhold til utvalgets mandat, der en rekke av spørsmålene berører nettmedier, så er det ikke godt nok at bare de tradisjonelle mediene er representert i utvalget, mener Hannemyr.

Han mener utvalget hadde blitt styrket av å ha medlemmer som hadde jobbet med nettsamfunn som for eksempel Biip eller Nettby.

En teknolog
Personvernkommisjonen, der Hannemyr satt som medlem, etterlyste en vurdering av ansvarsplassering i mediene. I Medieansvarsutvalget har både Gunnar Flikke og avdelingsdirektør Rune Fløisbonn i Kripos fartstid fra Personvernkommisjonen. Det samme gjelder seniorrådgiver Christine Lie Ulrichsen, som var Personvernkommisjonens sekretær.

– Fløisbonn er den eneste teknologen i utvalget, så også det fagfeltet er relativt svakt representert, sier Hannemyr.

Han tror likevel at utvalget kan gjøre en god jobb, blant annet ved å hente inn ekstern ekspertise.

– Men jeg syns de har knapt med tid på seg. De skal jobbe godt for å komme i mål med dette i løpet av et år, sier Hannemyr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere