Ny 19-åring forsøkt voldtatt i Telemark

Den snarrådige 19-åringen sa hun måtte tisse og klarte å stikke av fra mannen som hadde kjørt henne til skogs og begynt å beføle henne.

27.06.04 17:34

Politiet i Telemark står fortsatt uten spor etter de to som skal ha voldtatt en annen 19-åring i Porsgrunn i helgen.

Ei tredje jente som også skal ha blitt voldtatt, er avhørt og mannen politiet mistenker for denne ugjerningen, sitter i politiets varetekt.

Ble tilbudt skyss
Ei 19 år gammel jente var på vei hjem i 09-tida søndag morgen da en bil stoppet og tilbød henne skyss på Osebro i Porsgrunn.

Jenta takket ja, men ante uråd da mannen kjørte i en annen retning enn avtalt.

Etter noen kilometer stoppet han bilen og begynte å beføle henne og gjøre tilnærmelser.

- Heldigvis var jenta snarrådig nok til å si at hun måtte tisse. Det fikk hun lov til, og da hun kom ut av bilen, stakk hun av. Hun kom seg ut på E18 og fikk skyss til Larvik der hun tok kontakt med politiet, forteller Kjell Ove Ljosåk, jourhavende i Telemark politidistrikt, til TV 2 Nettavisen.

Jenta er ikke påført fysiske skader etter den ubehagelige opplevelsen og skal ha gitt politiet en svært god beskrivelse av både mannen og bilen.

- Han var cirka 40 år gammel, var skallet på toppen av hodet og hadde kortklipt eller barbert mørkt hår på siden. Han hadde blå øyne og en slags brannskade eller et arr som gjorde at huden var rød på høyre side av ansiktet og på høyre arm. Han var kledd i mørk overdel, dongribukse og joggesko og snakket grenlandsdialekt, forteller Ljosåk.

Han skal ha kjørt en eldre BMW med en spesiell farge, som blir beskrevet som en blanding av rød og lilla.

- Jenta har også forklart at bilen virket stylet. Den hadde en spesiell girspake og pedaler og et nyere stereoanlegg, sier Ljosåk.

- Ingen sammenheng
Han ser imidlertid ingen sammenheng med de to andre angivelige voldtektene i distriktet denne helgen.

Ei annen 19 år gammel jente skal ha blitt overfalt av to menn i Skien sentrum da hun var på vei hjem natt til lørdag, og ei 20 år gammel jente har forklart at hun ble voldtatt på en fest samme natt.

- Det er vanskelig å se noen sammenheng. Bortsett fra nærheten i tid og sted er det ingen sammenfallende omstendigheter, sier Ljosåk til TV 2 Nettavisen.

Den 19 år gamle jenta var ute av stand til å gi noen beskrivelse av de to mennene som skal ha overfalt henne i Skien. Politiet har derfor ikke kommet noe nærmere en løsning i denne saken.

En mann ble pågrepet etter den angivelige festvoldtekten, og fem-seks andre festdeltakere er avhørt i dag. Politiet vil i løpet av søndag ta stilling til om den mistenkte vil bli begjært varetektsfengslet eller om han blir løslatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.