RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny alarm virket ikke

Forsvaret investerte nylig store summer i et elektronisk sikringsanlegg i Jørstadmoen militærleir. Mye tyder på at våpentyvene som slo til natt til torsdag, satt denne ut av spill.

Til tross for at det nylig er investert store summer i sikring av Jørstadmoen militærleir i Lillehammer, klarte tyvene å få med seg 123 maskingevær og pistoler ut av leiren. Så mye stolte Forsvaret på det nye elektroniske sikringssystemet at de reduserte vaktstyrken.

- Vaktstyrken i bemanningen er noe redusert. På den annen side er det påkostet store summer i leiren, så jeg vil karakterisere sikkerhetstsnivået som høyere nå enn tidligere, sjef ved Jørstadmoen leir, brigarder Arve Senderud til TV 2 Nyhetene.

- Mistenker ingen i leiren
Forsvaret bekrefter overfor TV 2 Nyhetene at det nylig er investert store summer i det nye sikringsanlegget.

Men brigader Arve Senderud, sjef ved Jørstadmoen leir, vil ikke kommentere elektroniske spor og andre spor som ligger igjen etter denne gjerningen. Politiet mener tyvene må ha hatt inngående kunnskap om rutinene i leiren. Men Senderud vil ikke gå ut og mistenke sine ansatte.

- Det er et spørsmål jeg ikke vil gå inn på. Jeg har ingen grunn til å mistenke noen av de ansatte eller andre, sier han.

Lette etter våpen i OL-parken
En av politiets viktigste teorier er at ransmiljøet i Oslo kan stå bak våpentyveriet. Etterforskernes viktigste spor etter våpentyveriet er et brannslukningsapparat som er blitt brukt til å slå gjennom dører. Apparatet og flere gjenstander er funnet ved militærbilen tyvene brukte til å komme seg ut av leiren. Nå håper politiet på å finne fingeravtrykk eller DNA-spor på gjenstandene.

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner til skal politiet fredag ha fått konkrete tips om hvor våpnene skal være gjemt. Blant annet ble det gjennomført søkt i OL-parken fredag uten resultat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere