*Nettavisen* Nyheter.

Ny asylrekord ved Storskog

Storskog grensekontrollsted 20. oktober. En gruppe asylsøkere har akkurat kommet over grensa. I forrige uke kom det snaut 500 søkere til grensestedet i Finnmark, omtrent like mange som uka før. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Aldri har det kommet flere asylsøkere over Storskog på én dag.

28.10.15 23:15

KIRKENES (NTB): Onsdag kom det 116 asylsøkere til Storskog grensekontrollsted ved Kirkenes. Det er det meste på én enkelt dag noen gang. Det store flertallet av dem er ikke fra Syria.

Nettavisen mener: Norge kan ikke godta at Russland skyver problemet over på oss

Onsdag kom det også 74 asylsøkere til Svinesund med buss og Kornsjø med tog – og alle er kjørt til mottakssenteret i Råde, opplyser Østfold politidistrikt.

Den forrige toppen ved Storskog var 12. oktober i år, da Østfinnmark politidistrikt registrerte 111 asylsøkere som krysset grensa. I forrige uke kom det snaut 500 søkere til grensestedet i Finnmark, omtrent like mange som uka før.

68 prosent av asylsøkerne som kom til Storskog i forrige uke fra andre land enn Syria. Afghanere utgjør nå den største gruppen, med 38 prosent av de nyankomne i uke 43, ifølge Aftenposten , som har hentet tall fra Politiets utlendingsenhet.

Tidligere denne uka skrev The Independent Barents Observer at mellom 800 og 1.000 migranter oppholdt seg i Nikel, som er siste stopp før grenseovergangen til Norge, rundt 30 kilometer unna. Storskog er det eneste stedet langs den 196 kilometer lange grensen mellom Norge og Russland som kan krysses.

Fylkesmannen i Finnmark har ifølge iFinnmark kartlagt over 200 steder i fylket som kan benyttes om asylmottak etter flyktningstrømmen de siste ukene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag