*Nettavisen* Nyheter.

Ny båt etter Ali-krasj

Endelig kan Reidar Tobiassen komme på sjøen igjen etter at Idol-Ali vraket den nye båten hans.

28.06.07 12:06

To uker har gått siden Alejandro Fuentes’ cabincruiser kom rasende inn i det trange sundet ved Fiskebrygga i Kristiansand. Cabincruiseren smalt inn i tre båter.

En av båtene som ble truffet var den nye skjærgårdsjeepen til Reidar Tobiassen. Båten ble truffet på bredsiden, og sammenstøtet var så kraftig at den ble dyttet under brygga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Hell i uhell
Tobiassens forsikringsselskap har konkludert med at skroget på skjærgårdsjeepen er så skadet at han må få ny båt. Og heldigvis for ham så er den nye båten klar før sommerferien.

- Jeg får etter planen ny båt nå i helga, sier Tobiassen fornøyd til Nettavisen.

Han er tross alt lettet over at det har gått såpass fort å få ny båt på sjøen.

- Det var bare en igjen av akkurat den typen jeg ville ha. Så det var påfallende flaks, sier han.

Båten var helt ny da ulykken skjedde. Tobiassen hadde bare hatt båten i to uker.

Han er lettet over at det gikk så bra som det gikk. For bare minutter før kollisjonen hadde sønnen hans og et par venner gått i land.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Det var hell i uhell at de ikke ble skadet. Hadde de vært i båten hadde det vært en annen situasjon i dag. Men det er ikke noe jeg irriterer meg over engang, så lenge de ikke var i båten, sier båteieren.

Kvart million
Ifølge Tobiassen så kostet den 18 fots store skjærgårdsjeepen mellom 250.000 og 260.000 kroner. Dermed kan Fuentes vente seg et stort krav fra hans forsikringsselskap. I tillegg kommer kravene fra de andre uheldige båteierne.

- Men motoren flyttes over til den nye båten. Den koster sikkert 100.000 bare den. Men flyttingen tar et par dager, så de som gjør arbeidet skal jo også ha en del, sier Tobiassen.

Han har planene klare for den nye båten.

- Jeg har hytte på en øy, så da blir det båttur ut dit, sier han.

- Venter en bot
Politiet opplyser til Nettavisen at de ennå ikke er ferdig med å etterforske saken.

- Vi venter på erstatningskravene for båtene som er ødelagt, og som juristen skal ha med i forelegget, sier politiførstebetjent Arild Sørensen ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

- Hvor stor bot kan Fuentes regne med å få?

- Han vil få et forelegg, men akkurat størrelsen på forelegget kan jeg ikke si noe om. For det skal juristen avgjøre, sier Sørensen.

Ifølge politiførstebetjenten var det bare Tobiassens båt som ble totalskadet. De to andre båtene ble bare skadet, og skal repareres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag