Gå til sidens hovedinnhold

Ny biskop i Nidaros

Kong Harald og kulturminister Trond Giske var til stede da biskopen ble vigslet.

Tor Singsaas ble søndag vigslet til biskop i Nidaros bispedømme. Den tidligere prosten i Byåsen prosti ble utnevnt til ny biskop i Nidaros etter Finn Wagle.

Kong Harald og kulturminister Trond Giske var til stede ved vigslingen, som ble foretatt av biskop Olav Skjevesland under gudstjenesten i Nidaros Domkirke.

Fakta om Tor Singsaas:

  • Tor Singsaas er 60 år gammel. Han er utdannet ved Menighetsfakultetet, og har siden 2004 vært prost i Byåsen prosti i Trondheim. Singsaas ble utnevnt til stillingen i statsråd 27. juni i år. Han etterfølger Finn Wagle, som gikk av i sommer etter å ha vært biskop i Nidaros siden 1991.
  • Nidaros bispedømmes nye biskop, Tor Singsaas, er født i Trondheim 1. februar 1948. Han er vokst opp i bygdene Buvik og Melhus i Sør-Trøndelag.
  • Han tok teologisk embetseksamen ved Menighetsfakultetet i 1976.
  • Etter en kort periode som vikarprest i Oslo bispedømme, ble han i 1978 stiftskapellan i Nidaros bispedømme (1978-1991), og deretter residerende kapellan i Nidaros Domkirke til 2004. I to perioder var han fungerende domprost.
  • Fra 2004 har han vært prost i Byåsen prosti i Nidaros bispedømme, og han ble i statsråd 27. juni utnevnt til biskop.
  • Tor Singsaas er gift med lege Gunhild K. Gyllensten Singsaas. De har to barn, datteren Ingvild (31) og sønnen Erlend (27) – henholdsvis lektor og lege. (©NTB)
Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken