RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bispekandidat på banen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kirkerådet trosser bevisst departementets anbefaling og kaller Erling J. Pettersen til intervju for stillingen som biskop i Oslo.

Den turbulente striden om hvem som skal bli biskop i hovedstaden fortsetter inn i jula.

Erling J. Pettersen var en av de syv kandidatene som i utgangspunket ble nominert av kirken til å etterfølge Gunnar Stålsett. Pettersen er direktør i Kirkerådet og regnes som en liberal kandidat, men falt ut etter at Kirkedepartementet hadde vurdert den kirkelige avstemningen.

Nå kaster Kirkerådet ham inn på banen igjen i en protest mot departementet.

- Vi markerer med dette at vi er uenig i departementets utregninger. Kirkemøtet har tidligere bestemt at vi skal ha en avstemningsmetode som bedre uttrykker kirkens bredde. I vår måte å regne på er Pettersen den som får nest mest stemmer og er en naturlig kandidat å ta med i vurderingen, sier Thor Bjarne Bore, leder i Kirkerådet, til Aftenposten.

Debatten de siste dagene har dreid seg om de tre kandidatene som departementet har innstilt: Biskop i Borg Ole Christian Kvarme, prost Trond Bakkevig og Helen Bjørnøy fra Kirkens Bymisjon.

Førstnevnte har fått mye kritikk fordi han er imot å ordinere homofilt samboende til prester. Synet hans er imidlertid i tråd med Kirkemøtets vedtak fra 1997 og det rådende flertallet i kirkens holdning.

Den nye kandidaten, Pettersen, er mer liberal enn Kvarme. Han står for mindretallets synspunkt om at holdningen til homofile må mykes opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere