RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny bunnmåling for Arbeiderpartiet


TAPER TERRENG: Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet på Bratteli-seminaret i Oslo onsdag.
TAPER TERRENG: Partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiet på Bratteli-seminaret i Oslo onsdag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ap får sin laveste oppslutning noensinne i Respons Analyses måling.

I en ny meningsmåling for Bergens Tidende får Arbeiderpartiet en oppslutning på 23,1 prosent. Målingen er utført av Respons Analyse og er den første fra byråets side etter at Trond Giske trakk seg som nestleder.

Valgekspert Johan Giertsen sier til avisa at bunnen kan være nådd for partiet.

- Sjokkvirkninger kan være tatt ut

- Det er skummelt å spå om velgerne, men erfaringsmessig kan sjokkvirkningene fra Giske-saken nå være tatt ut, og da skal man normalt være passert bunnen, sier  han til avisa.

I en TV 2-måling torsdag fikk Ap 19,4 prosent, mens en NRK-måling ga partiet 20,1 prosent.

23,1 prosent er den laveste oppslutning som er registrert for Ap fra Respons Analyse, som gjorde sin første måling i januar 2006.

I stortingsvalget fikk Ap en oppslutning på 27,4 prosent. Det var en tilbakegang på 3,5 prosentpoeng fra forrige stortingsvalg.

Høyre størst

Respons Analyses meningsmåling torsdag gir Høyre en oppslutning på 27,1 prosent, Frp får 15,5 prosent, Venstre 4,1 prosent, KrF 4,1 prosent, SV 7,7 prosent, Sp 10,7 prosent, MDG 2,7 prosent og Rødt 2,7 prosent.

Les også: Ikke overrasket over dårlig oppslutning

Les også: Ap under 20 prosent på ny måling

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere