RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SØNDAGENS MARKERING: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen , høyres Ingjerd Schou, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og statsråd for EØS-saker og forholdet til EU Vidar Helgesen var møtt fram på søndagens markering av angrepet mot Charlie Hebdo i Frankrike.
SØNDAGENS MARKERING: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen , høyres Ingjerd Schou, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og statsråd for EØS-saker og forholdet til EU Vidar Helgesen var møtt fram på søndagens markering av angrepet mot Charlie Hebdo i Frankrike. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Ny Charlie Hebdo-markering i Oslo mandag

Sist oppdatert:
En rekke politiske og religiøse organisasjoner demonstrerer mandag mot terror og for ytringsfrihet i Oslo sentrum.

Oslo (NTB): Samtidig demonstrerer bevegelsen Pegida mot innvandring fra muslimske land.

Markeringen til #Solidaritetstog ble opprinnelig planlagt som en motdemonstrasjon mot Pegida, som har varslet en markering i Oslo mandag, men etter massakren i Paris onsdag er parolegrunnlaget utvidet.

«Vi samles mot Pegidas stigmatiserende syn på medmennesker og for at det ikke skal bli det dominerende etter terroren, men heller den inkluderende varmen», står det på Facebook-siden til #Solidaritetstog.

Demonstrantene, som blant annet representerer ulike organisasjoner på ytre venstre fløy, samt muslimske, kristne og jødiske organisasjoner, skal gå i tog fra Youngstorget

Les også: Hevder at 17 millioner kroner var «vennelån»

«Vi samles for å markere avstand fra den terroren som rammet Charlie Hebdo med påfølgende gisselaksjoner. Vi samles for å ta avstand fra de påfølgende angrepene på moskeer i Frankrike – også de terroraksjoner – på samme måte som de vi har sett i Sverige den siste tiden», skriver #Solidaritetstog.

Initiativtaker til demonstrasjonen er Thee Yezen Al Ubeide, som i fjor var en av kreftene bak en demonstrasjon mot IS.

Han skal holde appell sammen med blant andre biskop Ole Christian Kvarme, moskétalsmann Mohammad Al-Siddiq, leder i Rødt, Bjørnar Moxnes, Ervin Kohn, forstander i Det Mosaiske Trossamfund og nestleder i Antirasistisk Senter og journalist Mohammed Qasim Ali.

Les også: Hun ble født på brannbåten fredag

Lik dittOslo på Facebook og få ferske nyheter og sterke meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere