RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny drapsalarm i Finnmark

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politiet i Vest-Finnmark har pågrepet og siktet en 31 år gammel mann for å ha knivstukket og drept sin 50 år gamle kamerat tirsdag kveld.

- 31-åringen er pågrepet og siktet for drap, og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier politiinspektør Steinar Langholm ved Vest-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Den pågrepne skal ha knivstukket sin 50 år gamle kamerat i offerets bolig, en leilighet i tettstedet Breivikbotn på Sørøya, som ligger nordvest i Finnmark utenfor Hammerfest.

- Offeret tok seg over i en annen leilighet etter knivstikkingen. Ambulanse ble tilkalt, men offeret døde etter kort tid, sier Langholm.

Ringte politiet selv
Den siktede 31-åringen ringte selv til politiet ved 21-tiden tirsdag kveld og varslet om hva som var skjedd. Han ble pågrepet ved midnattstider natt til onsdag på vei ut fra et hus på stedet, opplyser Arild Aaserud, politimester ved Vestfinnmark politidistrikt.

- 31-åringen vil bli sittende i arrest på Sørøya ut natten. Vi bringer ham over til Alta og starter avhør onsdag formiddag. Derfor rekker vi antakelig ikke å fremstille ham for varetektsfengsling før torsdag morgen, sier Aaserud til NTB.

Det tar minst halvannen time å komme seg med ferje fra Sørøya til Øksfjord, og derfra tar det ytterligere et par timer med bil til Alta.

En liten kommune
Politiet kjenner ikke til om det var flere til stede i forbindelse med episoden, eller hvilken forbindelse det er mellom de to mennene. 31-åringen er en gammel kjenning av politiet.

Hasvik er en fiskerikommune med omkring 1100 innbyggere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere